Alphen aan den Rijn

Alphen aan den Rijn is een stad in het Zuid-Westen van Nederland. Het is een stad met een rijke historie gelegen aan de rivier de Rijn. Alphen aan den Rijn is gebouwd op de fundamenten van een Romeinse nederzetting. Op de plek waar nu het centrum van deze stad zit, stond in Romeinse tijden het Castellum Albanianea, een fort. In 1918 is het, samen met de gemeenten Aarlanderveen en Oudshoorn, de gemeente Alphen aan den Rijn geworden.

In de loop der jaren is er een hoop veranderd. De weilanden zijn woonwijken geworden, oude panden werden nieuwbouw en de ruwe zandweggetjes zijn nu mooie geasfalteerde wegen.
Deze veranderingen vormen nu het hedendaagse beeld van Alphen aan den Rijn.

In deze stad is er voor iedereen wat te doen. Er kan uitgebreid gewinkeld worden in de verschillende winkelcentra en gezellig winkelstraten. Tussendoor kan er heerlijk genoten worden op 1 van de vele zonnige terrassen. Tevens zijn er meerdere wandel – en fietsroutes gemaakt in het Groene Hart van Nederland. Ook voor de kinderen is er van alles te doen, zo is bijvoorbeeld het archeologisch openlucht museum ‘Archeon’ en vogelpark ‘Avifauna’ gevestigd in deze mooie stad. Daarnaast zijn er verschillende musea in de stad en is er een theater aanwezig. Na een lange dag kun je in Alphen aan den Rijn ook terecht in een van de restaurants die Alphen rijk is voor een heerlijk diner. Voor wie daarna nog door wilt gaan tot in de late uurtjes, zijn er in het centrum meerdere uitgaansgelegenheden te vinden.

Op de website van de VVV van Alphen aan den Rijn kunt u alle restaurants, uitgaansgelegenheden en andere activiteiten in deze stad terug lezen, of breng zelf een bezoekje aan de VVV.

VVV Alphen aan den Rijn “het Brugwachtertje”
Pieter Doelmanstraat 19
2405 CE Alphen aan den Rijn
Telefoon: + 31 (0)172) 424 421

Partner: www.1x2pari.com

Openingstijden:
Vanaf 01 mei 2016 t/m 30 september 2016:
Maandag gesloten
Di t/m vrijdag. 10.00 tot 16.00 uur
Zaterdag 10.00 tot 16.00 uur
Zondag gesloten

Tot ziens in Alphen aan den Rijn!