29578238186 640d1eab8c B

De eerste wedstrijddag van het EJK in Alphen aan den Rijn zit erop. Het was een druk schema met wedstrijden van 8.30 uur tot 21.00 uur.

Vandaag stond ook de openingsceremonie op het programma.

Na de openingsceremonie met speeches van Wethouder Michel du Chatinier en officials van de KNZB en de LEN was Robin van Galen aanwezig die een kleine voorbeschouwing gaf of het toernooi en in het bijzonder op de prestaties van “onze jongens”.

Wedstrijdverslag

Q1 Sam van de Burg  Stan van Ruiten 2 – 0

Q2 Mika Smelt 2 Niek van Gent  3- 3 (5 -3 )

keeperwissel Saake Nijhuis vervangt Frank Aarts

Q3 Mika Smelt Tom de Weerd Tarik Scherrenburg 3 – 0 (8 -3)

Q4 Mika Smelt 1 – 2 (9-5)

Robin van Galen sprak enthousiast over het Jong Oranje team. Ze hebben de afgelopen maanden hard getraind, zowel in het water als op het land. Ook werden vele oefenwedstrijden gespeeld. Dit alles om hun spel zoveel mogelijk te optimaliseren. Daar waar de schema’s het toelieten werd er ook met het dames team U19 getraind.

Favoriet op dit toernooi zijn voor Van Galen Servië, Kroatië en Italië. Op de vraag waar Nederland zal eindigen gaf hij aan dat een plek bij de eerste 8 of 10 een heel goed resultaat zou zijn voor de jongens. Over Jacob Spijker had hij lovende woorden “Een van de beste, zo niet de beste jeugdbondscoach. Met hem zou dit team de komende tijd zeer goede resultaten kunnen gaan bereiken en zo klaar te stomen voor een verdere carrière in de waterpolo.

Robin sloot zijn betoog af met een oproep aan het Nederlandse publiek om niet alleen vanavond, maar bij alle wedstrijden van Jong Oranje het team te komen aanmoedigen met zoveel mogelijk gejuich en aanmoedigingen. De 14e speler is zeer belangrijk, onmisbaar voor het succes van ieder sportteam.

Overige uitslagen 11 september

SRB – GER: 15 – 3 / HUN – MAL: 22 – 5 / ITA – TUR: 20 – 5 / ESP – ROU: 20- 4 / RUS – AZE: 31 – 3 / GRE – MNE: 12 -10
NED – SVK:  9 – 5 / CRO – GEO: 13 – 6

 

@EJCWaterpolo