71961c5c61f3edb4a78fb0a856e37f69

De organisatie van het EJK Waterpolo heeft alle basisscholen in de gemeente Alphen aan den Rijn uitgenodigd om naar het EJK te komen. In een programma wat samengesteld is in samenwerking met Alphen Beweegt, De Thermen 2 en de zwemvereniging AZC krijgen de kinderen een leuk en sportief programma aangeboden. Naast dit programma gaan ze natuurlijk ook een echte waterpolowedstrijd bezoeken, waarin ze een land gaan aanmoedigen.

Basisschool PCB De Stromen zit vlak om de hoek bij het zwembad en heeft aangegeven met de bovenbouwklassen naar het evenement te komen: “Voor onze klassen een leerzaam en educatief uitje. Niet alleen het bezoeken van een sportevenement, maar juist ook op een interactieve manier iets vertellen over de Gezonde Leefstijl spreekt ons erg aan en daarom hebben we besloten om hier naar toe te gaan”, aldus Nina Baldini, locatieleidster Batenstein van PCB De Stromen.

Het Europees Jeugd Kampioenschap Waterpolo is een internationaal evenement van 11 tot 18 september waar zestien landen uit Europa naar Alphen komen. “We willen een week lang activiteiten organiseren in en om het bad voor verschillende doelgroepen”, aldus Jary Göbel, organisator van het EJK Waterpolo. “We hopen dan ook echt dat we veel basisschoolkinderen mogen verwelkomen in deze week.

Aanmelden kan via Marloes Schildkamp, jufmarloes@hotmail.com

Ook in Den Haag waar de dames U19 spelen bestaat de mogelijkheid om met school naar het EJK te  gaan. Voor vragen en aanmeldingen kunt u terecht bij Jimmy.dekkers@sportievebaanindenhaag.nl (www.swsdh.nl)

 

@EJCWaterpolo