20160912 104027
Het Europees Jeugdkampioenschap, de naam zegt het al jeugd en de jeugd heeft de toekomst. Dit toernooi bepaald voor velen hun verdere waterpolocarrière.
Jeugd, sport en gezonde levenstijl is tegenwoordig een heel actueel thema en de organisatie van het EJK ondersteunt dit van harte. Daarom zijn wij ook heel blij om op alle fronten jeugd te ontvangen, niet alleen in het water, maar ook om te helpen en zo middels hun schoolopleiding ervaring op te doen op een groot internationaal sport evenement. De leerlingen van het Scalacollege zullen de organisatie de hele week helpen met studenten.
Daarnaast ontvangen wij ook de jeugd als publiek.
Vandaag hebben de eerste basisschoolkinderen het EJK Waterpolo bezocht in Alphen aan den Rijn. De scholieren in de categorie groep 5 t/m 8 werden ontvangen in Zwembad Aquarijn. Allereerst was er uitleg over waterpolo met een leuk filmpje en daarna werd in kleinere groepjes informatie gegeven over een gezonde levensstijl, gezond eten. Na een cursus ‘pimp je lunch box’ en een quiz over al het geleerde werden de wedstrijden van die ochtend of middag bekeken. Elke klas kreeg een land aangewezen om te supporten. Dit werd met veel overgave en enthousiasme gedaan. In het begin moesten de kinderen even loskomen, maar algauw bleken ze super fanatiek te zijn en gingen ze helemaal voor hun team. Tussen de partjes door werd er vrolijk gedanst op de muziek.
Wij  kijken als organisatie, voor dit programma in samenwerking met Alphen Beweegt, terug op een geslaagde eerste dag. Morgen, donderdag en vrijdag krijgen wij nog meer leerlingen van de basisscholen. Na dit evenement krijgen de kinderen ook nog een natte gymles in het het zwembad aangeboden. Zo hopen we niet alleen de kinderen enthousiast te maken voor de zwemsport, maar ook een bijdrage te leveren aan een leefstijl met lekker veel bewegen voor de jeugd.
Onderstaand filmpje geeft een leuke impressie van vandaag.

 

@EJCWaterpolo