Fotoblog2

Hoi allemaal,

Over een week is het zover, de start van het Europees Jeugd Kampioenschap! In deze laatste blog kijken we terug op de afgelopen drie weken. In deze periode zijn we tactisch, technisch en fysiek klaargestoomd voor het EJK en speelden wij tegen meerdere potentiële tegenstanders in zowel binnen- als buitenland.

Na het vertrek van Australië kwam Hongarije (leeftijd 1997 en jonger) bij ons op bezoek in Zeist. Op vrijdag werd er gezamenlijk getraind en gespeeld. Zaterdag volgde een officiële oefenwedstrijd in het wedstrijdbad in Den Haag. We hebben met 12-9 gewonnen. Het is fijn om alvast de wennen aan het bad waarin het straks allemaal moet gebeuren en van een potentiële tegenstander te winnen.

De week daarna trainden we met elkaar in Zeist. Na onze vorige blog waren er vragen over ons programma, dus leek het ons leuk om een overzichtje te geven van een ‘reguliere’ trainingsweek. Op maandag ochtend beginnen we met een krachttraining van 1,5 uur, gevolgd door 2 uur watertraining. Maandagmiddag hebben we na 4 uur rust opnieuw 2 uur watertraining. Op dinsdag hebben we in de ochtend 1,5 uur en in de middag 2 uur watertraining. Woensdag bestaat uit 1,5 uur watertraining gevold door een middag vrij. Even bijtanken. Op donderdag starten we opnieuw met 1,5 uur kracht, gevolgd door 1 uur watertraining. In de middag trainen wij opnieuw 2 uur in het water. Vrijdag eindigen we de week met 1 uur stabiliteits- en 1,5 uur watertraining.

In week 35 vetrokken we naar Athene om deel te nemen aan de Pythia Cup. Woensdag vertrokken wij vanaf Schiphol en vrijdag ochtend speelden wij de eerste wedstrijd van het toernooi. In de eerste wedstrijd werd er met 9-8 gewonnen van het sterke Griekenland. Zaterdag stonden er twee wedstrijden op het programma. S’ Ochtens werd Italië met 8-13 verslagen en later die dag werd er ook van Rusland gewonnen, dit keer met 8-14. Wij bleven dit toernooi ongeslagen door zondag ochtend de laatste wedstrijd met 6-10 van Hongarije te winnen. Kortom, een succesvol toernooi. Het was goed om te zien dat er elke wedstrijd een andere speelster opstond en dat er echt als team werd gespeeld. Wij hebben vertrouwen in de breedte van ons team en als iedereen zijn eigen taak uitvoert en voor elkaar werkt, presteren wij erg goed in de wedstrijden. De Pythia Cup winnen geeft vertrouwen en de goede punten uit deze wedstrijden nemen we mee naar het EJK. Daar moet het tenslotte gebeuren.

Afgelopen vrijdag is de definitieve selectie voor het EJK bekend gemaakt. Dit was natuurlijk een spannend moment. De komende week zullen we met dit team trainen in Zeist om de laatste stapjes te zetten richting het EJK. Wij hopen dat jullie het leuk vonden om ons op deze manier te volgen in onze voorbereiding en zouden het leuk vinden als jullie ons komen aanmoedigen in Den Haag! Tot dan!

@EJCWaterpolo