IMG 2842 600

Hallo allemaal!

Wij willen jullie graag meenemen in onze voorbereiding op het Europees Jeugd Kampioenschap (EJK) dat van 10 tot en met 18 september 2016 plaats zal vinden in Den Haag. Wij vertellen elke twee weken via deze blog over onze ervaringen en activiteiten richting dit EJK in eigen land.

Afgelopen twee weken hebben we een leuke, drukke periode gehad. Jong Oranje 2 (leeftijd 1999 en jonger) deed haar eerste internationale toernooi-ervaring als team op. Tijdens dit toernooi in Hongarije werden er drie wedstrijden gespeeld. Er werd twee maal tegen Hongarije gespeeld (leeftijdsgroep ’99 en ’00) en één maal tegen Kroatië (’97). Het toernooi werd afgesloten met een tweede plaats, een mooie prestatie!

Jong Oranje 1 (leeftijd 1997 en jonger) vertrok een paar dagen later met busjes richting Duisburg, Duitsland. Met een groep van dertien meiden werd er ruim gewonnen van Duitsland (’97), Australië (’97) en de A-selectie van Servië. Voorafgaand aan dit toernooi werd er met elk van ons een persoonlijke doelstelling bepaald en natuurlijk hebben we gezamenlijk aan onze teamdoelstellingen gewerkt. Elke wedstrijd komen we samen weer een stapje verder richting ons EJK!

Afgelopen weekend waren wij met beide Jong Oranje teams actief in Bodegraven. Jong Oranje 2, wat werd aangevuld met dames van BZ&PC, won overtuigend van de oudere meiden van Duitsland en verloor later op de dag van Australië. Jong Oranje 1 wist dit weekend alle wedstrijden te winnen. Vrijdagavond werd er gewonnen van het All-Star team dat onder andere bestond uit Maud Megens, Nomi Stomphorst, Laura Aarts en Sabrina van der Sloot. Verder speelden in dit team meiden van Widex GZC Donk en BZ&PC. Op zaterdag werd er in de ochtend opnieuw overtuigend gewonnen van Duitsland en in de avond van Australië. Tussen deze wedstrijden door gaven negen meiden uit ons team nog een clinic aan de jeugd van BZ&PC. In aparte groepjes werd er gewerkt aan hun dreiging, passing en schot. De clinic werd afgesloten met een leuk partijtje waarbij de jongens het opnamen tegen de meisjes. Een aantal Jong Oranje meiden speelden zelf mee! BZ&PC, bedankt voor de goede organisatie!

Wij gaan deze week weer trainen in Zeist! Wil jij ons komen aanmoedigen in Den Haag? Bestel dan nu je kaarten HIER! We hopen jullie daar te zien!

@EJCWaterpolo